nieuws

Rotterdam blundert met plan Wielewaal

De ontwikkeling van de nieuwbouw op het terrein De Wielewaal in Rotterdam-Charlois blijft voorlopig stilliggen. De Raad van State heeft dinsdag het bestemmingsplan afgekeurd, omdat de gemeente Rotterdam geen rekening heeft gehouden met de effecten voor het milieu.
De plannen waren al stilgelegd na de rechtsgang van buurtbewoners. Het gaat om de sloop van 545 sociale woningen. In het nieuwe plan van 675 woningen is nog 20 procent voor dezelfde sector bestemd.
Lees meer: Voorlopig wordt er niet gebouwd in de Wielewaal
Volgens het hoogste bestuurlijke rechtsorgaan hoort bij dit plan een milieueffectrapportage. Die was echter niet gemaakt. Rotterdam vond dat niet nodig, maar legde die beslissing niet vast in een officieel raadsbesluit.
De gemeente Rotterdam moet nu eerst een nieuwe beslissing nemen. Als dat vervolgens door de gemeenteraad is vastgesteld, kan er verder worden gegaan.
Een aantal bewoners van de 'oude' Wielewaal verzet zich al jaren tegen de nieuwbouwplannen van wooncorporatie Woonstad en de gemeente. Ze maakten ook eigen plannen, die niet werden overgenomen door de gemeente.
Lees meer: Bewoners Wielewaal blijven strijden voor 'hun dorp'