Excelsior wint oefenduel met TOP Oss (3-1)

Ook de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is door Excelsior winnend afgesloten. In Delden, waar de Kralingers deze week op trainingskamp zijn, won de ploeg van Ricardo Moniz met 3-1 van TOP Oss.

De start was nog wel voor de Brabanders, die in de openingsfase op voorsprong kwamen. Lorenzo Piqué werkte de bal binnen uit een hoekschop. Erg lang liet het antwoord van Excelsior niet op zich wachten, verdediger Thomas Oude Kotte kopte na een kwartier spelen de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van Luigi Bruins.

Vlak voor rust kwamen de Kralingers op voorsprong, door een treffer van Kyle Ebecilio. De nieuwe middenvelder van Excelsior scoorde uit een voorzet van Robin van der Meer. Aan het begin van de tweede helft zorgde een eigen doelpunt van TOP Oss-verdediger Rick Stuy van den Herik voor de eindstand: 3-1.

Vrijdagavond speelt Excelsior opnieuw vriendschappelijk tegen een ploeg uit de Eerste Divisie. In Terwolde is Go Ahead Eagles dan de tegenstander. "Ik denk dat we er redelijk goed voorstaan, we moeten het vrijdag ook weer laten zien", vertelt aanwinst Ahmad Mendes Moreira, die maandag een tweejarig contract tekende bij Excelsior. Tegen MZC'11 ontbrak de aanvaller zaterdag nog, omdat er volgens trainer Ricardo Moniz 'wat ruis op de lijn zat met zijn zaakwaarnemer'. "Er kwam nog interesse van andere clubs, maar ik heb altijd gezegd dat ik bij Excelsior wilde spelen", vertelt Mendes Moreira daarover.

Bruins op middenveld

Ook Luigi Bruins zette zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar bij Excelsior. "Het is de club waar ik opgegroeid ben", vertelt Bruins over die beslissing. "Ik ga op het middenveld spelen, dat was eigenlijk al drie jaar een uitgesproken wens. Die linkerkant ben ik wel een beetje zat, vaak had ik het gevoel dat ik daar niet het beste tot mijn recht kwam."

Bekijk hierboven de interviews met Ahmad Mendes Moreira, Luigi Bruins en trainer Ricardo Moniz.

Opstelling Excelsior

Damen (59' De Fockert); Van der Meer (89' Den Heeten), Fischer, Oude Kotte (59' Matthys), Fortes (46' Van der Loo); Haspolat (89' Tjoe-A-On), Ebecilio, Bruins; Verhaar (72' Van Delft), Zwarts, Mendes Moreira.

Meer over dit onderwerp:
Sport Excelsior
Deel dit artikel:

Reageren