nieuws

Rotterdam levert bidbook Eurovisie Songfestival in

Het is officieel: Rotterdam is in de race voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2020. Wethouder Said Kasmi (Cultuur) heeft woensdagochtend het bidbook overhandigd aan de NPO en EBU in Hilversum.
Rotterdam was met vijf man vertegenwoordigd op het Mediapark. Ze hadden sjaals bij zich met 'Rotterdam Make it Happen' en droegen het bidbook mee in een koffer vol met Rotterdamse stickers.
Een relatief rustig entree, in vergelijking met steden als Maastricht en Den Bosch. Daar werden de Bossche bollen en brassbands ingezet bij de overhandiging van het bidbook. "Wij blijven heel erg dicht bij onszelf. Lekker nuchter en bescheiden. Volgens mij gaat het uiteindelijk om wat er in dat koffertje zit", zegt Kasmi.

Andere steden

De steden die interesse hebben om gaststad te zijn van het liedjesfestijn, moeten woensdag hun plannen indienen. Aanvankelijk waren negen steden in de race, maar Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden en Breda haakten eerder al af.
Ook Utrecht, Maastricht, Arnhem en Den Bosch overhandigden woensdag een bidbook. Welke stad daadwerkelijk het Eurovisie Songfestival mag organiseren, wordt volgende maand bekendgemaakt. Kasmi ziet alle steden als concurrent. "Maar ik ga uit van onze eigen kracht, we focussen op onszelf. Ik wens ze allemaal succes, laat de beste winnen!"
Lees meer: Gemeenteraad Rotterdam stemt in met organisatie Songfestival
Lees meer: Is dit de video waarmee Rotterdam het Songfestival gaat binnenhalen?