Petitie tegen volle afvalcontainers: 'Ben het spuugzat'

Helemaal klaar is 'ie er mee. Al jaren heeft Jaap Stronks last van de overvolle afvalcontainers in Rotterdam-Delfshaven en nu is de maat vol. Met de petitie vuilnisbelt010.nl wil hij een signaal afgeven.

"De containers zitten hier te vaak te vol", vertelt Stronks. "Vuilniszakken komen dan naast de container te staan, daar kun je natuurlijk op wachten. Meeuwen trekken de zakken open en daar komen weer ratten op af. Ik ben er gewoon helemaal klaar mee."

Hij tweet, mailt en belt naar eigen zeggen al jaren met de gemeente. Tientallen meldingen in de Buiten Beter-App verder is er nog steeds geen oplossing voor de volle containers.

De druppel is de bezuinigingen in de buitenruimte, die afgelopen week zijn aangekondigd. "Ik word er piswoest van", zegt Stronks, hoofdschuddend. "En dan stellen ze ook nog dat het allemaal de schuld van de bewoners is, omdat die gewoon vies zijn."

Nu is de maat voor Stronks vol. "Met de petitie wil ik erkenning dat de gemeente ook gewoon vaker moet rijden, en dat de volle containers niet alleen de schuld zijn van 'vieze' bewoners."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Delfshaven
Deel dit artikel: