Zes jaar cel voor docent Lucasschool na misbruik

Een docent van de Lucasschool in Rotterdam-West heeft zes jaar cel gekregen voor ontucht. De 45-jarige man heeft drie leerlingen van de basisschool misbruikt.

De onderwijzer gaf na schooltijd extra turnlessen in de gymzaal en wachtte dan tot er één meisje overbleef. Hij gaf hen kleding in ruil voor seks. 

De Rotterdammer heeft lange tijd ontkend, maar legde in de rechtszaal onverwacht een gedeeltelijke bekentenis af. Hij zei grote spijt te hebben. De rechter maakte daar een kanttekening bij: "U heeft eerst ontkend, omdat u zo hoopte uw huwelijk te redden. Daarmee gaf u ook aan uw eigen belangen groter te vinden dan dat van de slachtoffers. Dat doet afbreuk aan uw spijtbetuiging."

Sexy kleding

Eric K. had twee gevallen van ontucht bekend, maar een oudere zaak uit 2014 niet. Volgens de rechter is ook dat bewezen: de verklaring van het meisje kwam overeen met de setting waarin het andere misbruik plaatsvond. Ook blijkt uit digitale gegevens dat de leraar destijds ook sexy kleding voor meisjes kocht.

De straf van zes jaar is hetzelfde als de eis van justitie. Hij is ook veroordeeld voor het bezit van kinderporno, wat de man had ontkend. Dat het om 'bijvangst' ging, vindt de rechter niet geloofwaardig. het gaat om honderden foto's en tientallen films.

De slachtoffers, die tussen de 9 en 13 jaar oud waren, krijgen schadevergoedingen tot tienduizend euro. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-West
Deel dit artikel: