Diego Markwell kijkt uit naar WPT: 'Dat het WPT bij Neptunus is, voelt als thuis'

Het World Port Tournament begint vrijdag in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Voor Diego Markwell, pitcher van Neptunus en het Nederlands Koninkrijk team, een toernooi in eigen stad om naar uit te kijken.

"Het is heel bijzonder, we spelen thuis als Koninkrijksteam. Dat het bij Neptunus is in Rotterdam geeft een thuisgevoel. Het is gewoon mijn basis", kijkt de 38-jarige routinier vooruit. "We verwachten heel veel publiek. Curaçao neemt altijd heel veel fans naar de wedstrijden mee. Hoe meer mensen er komen hoe leuker het wordt voor ons als spelers. Dan zijn we iets meer gefocust om beter te presteren."

Curaçao of Koninkrijksteam

Dat Curaçao als land meedoet is opmerkelijk, want in Oranje honkballen veel jongens met een Antilliaanse achtergrond. Ook Markwell, die op het eiland geboren is. "Het is altijd leuk om tegen Curaçao te spelen. Het zijn jongens met wie ik ben opgegroeid. Het is leuk om tegen hun te gooien en te laten zien dat we een stap verder zijn met het Koninkrijksteam. Hopelijk vervangen die jongens mij op een dag in het Koninkrijksteam."

Persoonlijk heeft Makwell de keuze wel gemaakt als hij moet kiezen tussen Curaçao en het Nederlands Koninkrijk team. "Bij het Koninkrijksteam vind ik het leuker, want je speelt daar een WK, een World Baseball Classic en alle grote toernooien waar je gezien wordt."

De toekomst

Het World Port Tournament staat voor het Koninkrijksteam ook in het teken van het EK en van het Olympisch kwalificatietoernooi. Markwell hoopt beide eindtoernooien mee te maken. "Ik durf nog niet te zeggen of ik beide toernooien meedoe. Natuurlijk ben ik al wat ouder, dus ik ben er wel over na aan het denken. Ik bekijk het per jaar. Zo heb ik de winter hard gewerkt om in vorm te raken. Maar ik hoop de Olympische Spelen van Tokyo wel te halen. Maar de Spelen van 2024 worden lastig.'' 

Bekijk het volledige interview met Diego Markwell met verslaggever Jan Jaap Pruysen bovenaan het artikel. 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren