Moeder in gelijk gesteld in zaak tegen Belastingdienst

De Belastingdienst heeft ten onrechte de kinderopvangtoeslag gestopt van een jonge vrouw uit Rotterdam. De rechtbank in Rotterdam stelt haar in het gelijk en noemt de maatregel van de Belastingdienst onrechtmatig. Ook moet de dienst het dossier aan de vrouw overhandigen.

De vrouw had een betalingsachterstand bij een gastouderbureau. Vervolgens kwam de Belastingdienst langs voor controle bij dat bureau. Die oordeelde dat de vrouw niet alle kosten had betaald en daarom geen aanspraak kon maken op de toeslag. 

Door het mislopen van de toeslagen heeft de vrouw schulden opgebouwd. Ook heeft zij hierdoor langer over haar studie gedaan, meldt de rechtbank

De Belastingdienst moet niet alleen de toeslagen alsnog uitbetalen, maar moet ook de proceskosten betalen en een schadevergoeding uitkeren. Hoe hoog die vergoeding is, moet nog worden vastgesteld. De rechtbank heeft wel bepaald dat de Belastingdienst vast een voorschot op dat bedrag moet betalen aan de vrouw.

Mogelijk volgt een vervolg op deze zaak als uit haar dossier mocht blijken dat er meer fouten zijn gemaakt door de Belastingdienst.

Eerder bleek al dat de Belastingdienst ten onrechte van honderden ouders de kinderopvangtoeslag had gestopt. Mogelijk loopt het aantal gedupeerden in de tienduizenden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: