Veel Nederlandse artiesten op laatste dag North Sea Jazz

Op de laatste dag van het North Sea Jazz Festival, zondag in Rotterdam, staan veel artiesten van Nederlandse bodem op de podia. Zoals het Metropole Orkest met Reinier Baas (gitaar) en Ben van Gelder (saxofoon).

Andere Nederlandse artiesten die zondag optreden, zijn het Jazzorchestra of the Concertgebouw, feestband Jungle by Night, Benjamin Herman's Bughouse (punkjazz) en de Rotterdamse zangeres Sabrina Starke.


Ook treden The Preacher Men op, een trio dat recent de Edison Jazzism Publieksprijs won. De overige Nederlandse inbreng komt van toetsenist Niels Broos met drummer Jamie Peet en zangeres Fleurine met Boys from Brazil. Ook saxofonist Yuri Honing is er met zijn kwartet.

Daryl Hall & John Oates, Gladys Knight en nog veel meer


Uit het buitenland komen onder meer vocalist Bobby McFerrin, pianist Chick Corea (die ook een clinic geeft), Daryl Hall & John Oates, de zangeressen Gladys Knight, Janelle Monáe, Lauryn Hill en Jorja Smith, multi-instrumentalist Jacob Collier en saxofonist Joshua Redman.

Als Rotterdam Ahoy in de nacht van zondag op maandag de deuren sluit, zit de 44e editie van het North Sea Jazz Festival erop en zijn er zo'n 70.000 muziekfans op afgekomen. Een kleine maand later beginnen de programmeurs alweer met het boeken van de artiesten voor volgend jaar.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: