Rai Vloet: 'Ik wil met Excelsior naar de eredivisie'

Rai Vloet hoopt zich bij Excelsior weer te kunnen laten zien. De 24-jarige aanvallende middenvelder tekent bij de Kralingers een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

De kans op een extra jaar wordt groter als Excelsior binnen een jaar weer terugkeert naar de Eredivisie. ''Dat moet blijken, maar dat zou zeker een optie zijn voor mij'', aldus Vloet. 

Vanaf maandag zit de zoon van Wiljan Vloet, die nog niet helemaal fit is, bij de spelersgroep. Ondanks de buitenlandse interesse koos hij uiteindelijk voor Excelsior. "Ik heb wat aanbiedingen uit het buitenland gehad en ben daar ook geweest. Uiteindelijk heb ik niet het gevoel gekregen dat ik daar heen moest. Ik zag mezelf daar niet spelen en wonen.''

De Brabander kwam afgelopen halfjaar bij het Belgische Sint-Truiden slechts tot een klein halfuur speeltijd. ''Na een afgelopen jaar waar ik weinig heb gespeeld, was het voor mij zaak om veel te gaan spelen en het goede gevoel terug te krijgen. Ik kende de trainer al, ik heb goede gesprekken met hem gehad. Net als met Ferry (de Haan, red.). Ik denk dat dit uiteindelijk een goede keuze is."

De ambitie van Excelsior is om weer te promoveren. "Dat is bij mij niet anders. Ik wil gewoon kampioen worden en zo snel mogelijk terugkeren naar de eredivisie. Daarvoor wil ik alles op alles zetten. Of het realistisch is? Als ik kijk naar de selectie, dan denk ik van wel."

Bekijk hierboven heel het gesprek met Rai Vloet terug. 


 

Meer over dit onderwerp:
Sport Excelsior
Deel dit artikel:

Reageren