Vrouw steekt snelweg over voor benzine en laat drie kinderen in auto op vluchtstrook

Een levensgevaarlijk tafereel op de A15 bij Rhoon. Een vrouw, die benzine nodig had, is daar zondagavond twee keer de snelweg over gestoken. Haar auto, waarin drie kleine kinderen zaten, liet ze achter op de vluchtstrook.

"Dit is de meest idiote actie die ik ooit zag", twittert berger Arjan Verhoeven, die ook vrijwilliger is bij de stichting Ambulance Wens.

In de auto zaten volgens hem twee meisjes van vier à vijf jaar. Het derde kind was een jongetje en volgens Verhoeven "Maxicosi klein". Op de auto zat geen kinderslot. 

Vluchtstrook

De berger was zondagavond aan het werk en reed rondjes in het gebied. Net als zijn collega Paul, die de rode auto op de vluchtstrook zag staan. De collega sloeg alarm, omdat hij vermoedde dat er kinderen in de verder onbeheerde wagen zaten. Zelf reed Paul aan de andere kant van de reling.  

Met camera's van Rijkswaterstaat kon worden ingezoomd op de rode Renault. Er bleken inderdaad kleine kinderen op de achterbank te zitten. Na een belletje van Paul zette Arjan koers naar de gestrande wagen. 

De moeder van de kinderen was op dat moment al zes rijstroken overgestoken om - in plaats van een belletje naar de ANWB - met een jerrycan benzine te halen bij Shell Portland. Dat bleek een tip van haar man te zijn geweest.

Toen Verhoeven bij de Renault aankwam stond de vrouw op het punt aan de terugtocht te beginnen. "Ik riep nog: niet doen! Maar ze liep gewoon de snelweg weer op."

Arjan Verhoeven liep de weg op om voorbij denderend verkeer te waarschuwen. Rijkswaterstaat had een van de stroken inmiddels 'afgekruist'. Voor andere stroken gold een lagere maximumsnelheid. Dat kon allemaal niet voorkomen dat een aantal auto's volgens hem vol in de remmen moest om de vrouw te ontwijken. 

Arjan Verhoeven: "Toen de vrouw weer terug was bij de auto zei ik: wat doe jij nou? Waarom wacht je niet op hulp? 'Nou', zei ze, 'ik kan mijn kinderen toch niet alleen laten?' Terwijl ze dus voor de ogen van haar kroost doodgereden had kunnen worden!"

Verhoeven heeft de Renault naar een benzinestation gesleept, waar de tank volgegooid kon worden. Daarna heeft de vrouw haar weg vervolgd. Ze moest volgens Verhoeven nog door de Thomassentunnel, richting Brielle. 

Of ze een boete heeft gekregen, weet Verhoeven niet. Wel dat er een "zorgmelding" is gedaan. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: