Zwarte Cross: Moeder hou je zoon thuis!

Een groep van dertig boeren en boerinnen uit de Hoeksche Waard gaat de komende dagen los op de Zwarte Cross. Een driedaags festival in de Achterhoek.

Speciaal voor dat festival hebben ze een aantal caravans flink onder handen genomen.
Lex Varjon: "Niks is onmogelijk. Dat is het motto van dit jaar." Lachend: "Dat belooft heel veel. Ik ga maar niet tegen mijn moeder zeggen wat ik allemaal uitvreet, dan mag ik niet meer thuiskomen."

De eerste Zwarte Cross is van 1997, in Hummelo. Gewoon voor de gein. Er kwam een kleine duizend man publiek op af. Zwarte Cross trok vooral de aandacht door de leuke bands, dreunend vuurwerk, supergeestig verkleedde rijders, topcrossers en stuntelaars op crossmotoren, een damesklasse, brommers en wegracers. De tweede editie trok meer dan vierduizend man.

Onder toeziend oog van Tante Rikie belooft de editie van 2019 wederom volop muziek, theater, cross en stunts. Als ze hun best doen, komen de dertig festivalgangers uit de Hoeksche Waard terug met de eerste Tante Rikie Action-figure en zingen zij op de terugweg uit volle borst het nieuw gelanceerde Zwarte Cross-lied.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: