nieuws

Te hoge vrachtwagens op de foto

Hoogtebeeld_kl.cropresize.tmp.JPG
Hoogtebeeld_kl.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Chauffeurs met een te hoge vrachtwagen kunnen zichzelf sinds deze week op de foto zien als hun truck te hoog is. Bij de Botlektunnel staat langs de A15 een nieuwe tekstkar met een beeldscherm, die schade en vertragingen moet voorkomen.
Het bord hoort bij een heel pakket aan maatregelen om te voorkomen dat te hoge vrachwagens ondanks de gewone waarschuwingen toch de tunnel in rijden. Afgelopen zomer werd met dit doel het hoogtemeldingssysteem al verbeterd. Dat leidde inmiddels tot een afname van het aantal te hoge trucks in de Botlektunnel.
Deze extra maatregel maakt de waarschuwing onontkoombaar: vanachter het stuur ziet de chauffeur een scherpe foto van zijn eigen wagen, met daaronder de tekst 'U bent te hoog'. Als een chauffeur dat ziet, is er nog gelegenheid om af te slaan en over de Botlekbrug te rijden.
De tekstkar is gehuurd door de Verkeersonderneming waarin Rotterdam, de Stadsregio, het Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat samenwerken om het havengebied bereikbaar te houden.
Ook ondernemers in het gebied proberen op verzoek van de Verkeersonderneming het hoogteprobleem aan te pakken. Zo staan bij de poorten P&O Ferries en Van Gansewinkel al detectiesystemen, die moeten voorkomen dat te hoge wagens het terrein verlaten.