nieuws

Zoeken naar de 'big five' in oer-Hollands natuurgebied

De lepelaar, de Schotse hooglander, de ree, de zeearend en de bever: deze dieren hoop je aan te treffen als je in de Hoeksche Waard op safari gaat. Ze zijn alle vijf te vinden in natuurgebied De Oeverlanden bij Strijensas.
Voor de zomertoer ging verslaggever Sjoerd op safari in De Oeverlanden samen met natuurfotograaf Jeffrey Groeneweg.
"Over de Schotse hooglander val je hier eigenlijk wel", zegt Sjoerd. Toen hij deze ochtend het gebied binnenstapte, zag hij er meteen een stuk over twaalf staan.

Zoeken maar

Groenewegen schat de kans klein dat de zeearend en de bever gespot worden op de vroege vrijdagmorgen. De ree heeft hij al voorbij zien schieten, maar dat had verslaggever Sjoerd net even gemist.
Net als natuureiland Tiengemeten is De Oeverlanden een aangelegd natuurgebied. De Schotse hooglander en de ree zijn hier uitgezet, maar de zeearend en de lepelaar zijn komen aanvliegen.
En inderdaad: de zeearend en de bever worden niet gespot. De lepelaar nog wel. Die zet fotograaf Groeneweg meteen even op de foto. Drie van de vijf is geen slechte score, oordeelt hij nog.
Ook dit jaar trekken verslaggevers zes weken weken lang door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Deze week wordt de Hoeksche Waard uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl