De Indische cultuur? 'Familie, gastvrijheid en eten'

Wat is de dieper liggende betekenis van het woord Indo? Verslaggever Tenny Tenzer zoekt het uit in een nieuwe aflevering van de serie I.N.D.O. die dit weekend te zien is bij RTV Rijnmond.

De derde aflevering van het programma gaat over familie, gastvrijheid en eten. Zo ongeveer de belangrijkste peilers van de Indische cultuur. Maar als Tenny de Marokkaanse Marwan vraagt zijn cultuur te omschrijven, blijkt hij exact hetzelfde te zeggen.

Laat je deze week meenemen door de innemende en enthousiaste Marwan, en proef de Marokkaanse cultuur op Djemaa El Fna, het jaarlijkse festival in Rotterdam.

Ga van Marokkaanse thee naar de Indische Cinta Coffee en volg het gesprek tussen Tenny en Marwan als ze de diepte in gaan.

 

Kijk hier de overige afleveringen terug.

Regisseur Tenny Tenzer en producent Christie Haalboom zijn Rotterdammers met Indische roots. Samen maken zij de tv-serie I.N.D.O. Ze onderzoeken de culturele erfenis van Nederlands-Indië. De serie is elke week op zaterdag om 17:38 uur te zien bij TV Rijnmond en wordt elk uur herhaald. I.N.D.O. is geproduceerd in opdracht van lokale omroep OPEN Rotterdam.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: