nieuws

Snelheidsbeperking op A15 bij Sliedrecht

ROTTERDAM - Op de A15 bij Sliedrecht-West richting Ridderkerk geldt tijdelijk een snelheidsbeperking. In het asfalt van de vluchtstrook is een diepe put ontstaan. De vluchtstrook is afgesloten en de invoegstrook ingekort.
Rijkswaterstaat is in de nacht van donderdag op vrijdag bezig geweest met onderzoek naar de put in de A15. De GasUnie is daar bezig bezig met boren van een pijpleiding onder de snelweg door. Na onderzoek is gebleken dat er geen holtes onder de weg zitten door het boren.
Vrijdagavond doet Rijkswaterstaat nog een aantal boringen om te kijken of de situatie zich heeft gestabiliseerd. ‘We gaan kijken of die verzakking zich toch niet verder doorzet', aldus Alwin Nijhuis van Rijkswaterstaat.
Het dichten van het gat is volgens Nijhuis niet alleen een kwestie van 'asfalt er overheen smeren'. ‘We denken dat het een grootschalige ingreep moet zijn. We gaan kijken hoe we het probleem zo snel mogelijk kunnen oplossen. Het moet wel veilig worden, zeker met zo'n korte invoegstrook'.
Op de linker rijstrook geldt een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. Op de rechter rijbaan mag maximaal 70 worden gereden.