Hagel zo groot als pingpongballen in regio Rijnmond

Het noodweer in de regio Rijnmond heeft volgens de autoriteiten weinig schade aangericht. Bij beide Veiligheidsregio's kwamen nauwelijks meldingen van overlast binnen.

"Uit Spijkenisse kregen we wat telefoontjes over omgewaaide bomen", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam. Bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid ging het om drie meldingen van overlast.

Wel maken verschillende mensen via Twitter melding van problemen. De hagelstenen waren zo groot als pingpongballen, aldus verschillende twitteraars.

Bij camping t Vogelnest op Goeree-Overflakkee, richtte het noodweer veel schade aan. Zo beschadigden caravans en auto's door de hagelstenen, die ook dwars door voortenten heen sloegen, aldus eigenaar Peter Vogelaar. Ook beschadigden de gewassen van Vogelaar.

Vlakbij Rotterdam Blijdorp raakte een afdak beschadigd door de hagelstenen. Op de foto zijn grote gaten in het golfplaten dak te zien. Elders waaide het dakraam kapot en kwam de hagel binnen. Op weer een andere plaats waaide een vogel dood uit de lucht.

Het noodweer trof onder meer de familiedag van Sparta bij Het Kasteel. Mensen probeerden daar massaal onder kraampjes te schuilen voor het noodweer. Om te zorgen dat de kraampjes niet wegwaaiden, hielden de mensen ze met de hand vast. Van een tent waaide het doek weg. 

Ook het basejumpevenement bij de Euromast werd volgens de organisatie even stilgelegd, vanwege het noodweer. Inmiddels is het basejumpen hervat.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: