Gewonde eend met pijl in lijf gevangen in Rotterdam-West

De gewonde eend die donderdagmiddag in Rotterdam-West werd aangetroffen met een pijl in zijn lijf, is gevangen. Dat meldt de politie. "De kleine kwaker is in goede handen en wordt liefdevol verzorgd."

Het dier werd donderdag gezien in de Professor Poelslaan. De politie noemde de verwondingen van de eend toen 'absoluut onacceptabel. "We willen graag weten wie dit op zijn geweten heeft."

Deze eend zou de tweede zijn die afgelopen week werd aangetroffen met een pijl door zijn lijf. Eerder werd een dier met dergelijke verwondingen gezien op de Hoekersingel.

Erwin Verhoeven van de dierenambulance Rotterdam vraagt zich af of het inderdaad om twee eenden gaat. "De meldingen komen elke keer uit de omgeving van de Professor Poelslaan", legt hij uit. "Het dier kan zich ook hebben verplaatst." Hij ondernam afgelopen dagen al meerdere pogingen om het gewonde dier te pakken te krijgen, maar die waren zonder succes.

Het dier is inmiddels gevangen en de pijl is verwijderd. Dat is niet gedaan door medewerkers van de Dierenambulance Rotterdam, laat Verhoeven weten. Waar de eend wel is ondergebracht, is niet duidelijk.

De politie hoopt bij voldoende aanknopingspunten een onderzoek te kunnen starten naar degene die de pijl in het dier heeft geschoten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: