Twee honden verdronken in Rotterdam

Twee honden zijn verdronken op twee verschillende plekken in Rotterdam. Een van de eigenaren raakte lichtgewond, meldt de Dierenambulance Rotterdam.

De eerste melding kwam zondag rond het middaguur van een hondeneigenaar die langs het Noorderkanaal liep. Plotseling viel de hond tijdens het spelen in het water en kon er niet meer zelf uitkomen. De eigenaar sprong in het water en wist de hond na een tijdje op de kant te krijgen. "Helaas konden de medewerkers van de dierenambulance niets meer doen", aldus de dienst maandagochtend.

De eigenaar is bij de actie lichtgewond geraakt en moest voor controle naar het ziekenhuis in verband met binnengekregen water.

De tweede melding kwam eind van de zondagmiddag vanaf een boot die op de Delftshavense Schie voer. Een pup viel van de boot. De eigenaren konden het diertje aan zijn riem uit het water hijsen en begonnen gelijk met reanimatie. Medewerkers van de dierenambulance namen de reanimatie na een tijdje over, maar ook deze hond overleefde de val in het water niet. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: