nieuws

Albert Schweitzer onderzoekt oorzaak aggregaat-storing

albertschweitzer.cropresize.tmp.jpg
albertschweitzer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het Albert Schweitzer-ziekenhuis in Dordrecht onderzoekt waarom de aggregaten niet hebben gewerkt tijdens de korte stroomstoring donderdagochtend in Dordrecht.
Als gevolg de electriciteitsproblemen moesten alle operaties worden afgeblazen. Operaties die op het moment van de storing aan de gang waren, konden wel versneld worden afgemaakt. De OK's van het ziekenhuis hebben een eigen noodstroomvoorziening en die deed het wel.
De poliklinieken kwamen wél zonder stroom te zitten, net als onder meer de dialyse-afdeling. Nierpatiënten werden met een bus naar het Maasstad-ziekenhuis in Rotterdam gebracht.
Pier Eringa van het Albert Schweitzer-ziekenhuis zegt dat de eerste storing door een 'menselijke onhandigheid' is ontstaan: "Iemand heeft de verkeerde knop ingedrukt".
De tweede storing bleek volgens Eringa een technisch mankement in het aggregaat zelf te zijn. "Hiervoor gaan we een indringend gesperk met de leverancier voeren. Het moet de laatste keer zijn dat dit is gebeurd", aldus Eringa.
Eringa zei verder dat de aggregaten regelmatig worden getest en dat het probleem zich nog niet eerder heeft voorgedaan.