Hellevoetsluis wil uitkijktoren naast naturistencamping

De gemeente Hellevoetsluis lijkt een uitkijktoren te 'faciliteren' naast een naturistencamping in Hellevoetsluis. In een nieuwe gebiedsvisie heeft de gemeente namelijk een uitkijktoren gepland naast de camping. Kampeerders zijn woest op de komst ervan.

"We geven ons graag bloot, maar aan bekenden, niet aan vreemden. Zo trek je fout volk aan", zegt een naaktrecreant op de camping.

De camping heeft bezwaar gemaakt tegen de plannen van de gemeente. De toren leek even uit de plannen verdwenen te zijn, maar bij de definitieve vaststelling staat de uitkijktoren er toch weer in.

Waarom een uitkijktoren?

De gemeente wil op die plek een uitkijktoren om een uitzicht te creëren voor fietsers die over de toekomstige zonnepaneelvelden willen kijken.

Direct naast de camping komt namelijk een groot park met zonnepanelen. De gemeente Hellevoetsluis is daar trots op en wil dit graag aan voorbijgangers laten zien.

Reactie gemeente

Een woordvoerder van de gemeente laat schriftelijk weten dat: "de wethouders hebben enige tijd geleden al aangegeven dat het niet de bedoeling is dat je vanuit een uitkijkpost naar binnen kijkt bij de camping. Als er eventueel een uitkijkpost komt, moet dus goed gekeken worden naar de hoogte en afstand. Ook als het gaat om de wal om het zonneveld, moet rekening gehouden worden met de privacy van de campinggasten."

De kampeerders zijn er niet gerust op. Ze willen dat er helemaal geen uitkijktoren komt en nodigen het college graag uit om - met of zonder kleren - te zien hoe een uitkijktoren de privacy op de camping kan aantasten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: