Oranje-selecties EK Paardensport in Rotterdam bekend

Emmelie Scholtens uit Gorinchem is met haar paard Desperado één van combinaties op het EK Dressuur, eind augustus in Rotterdam. Bondscoach Alex van Silfhout maakte dinsdagmiddag zijn volledige selectie bekend voor de Longines FEI European Championships.

Naast Scholtens zijn ook Edward Gal met GLOCK's Zonik, Hans Peter Minderhoud met GLOCK's Dream Boy, Anne Meulendijks met MDH Avanti en reserve Adelinde Cornelissen met Zephyr door Van Silhout geselecteerd. 

De para-dressuurploeg van bondscoach Joyce Heuitink ziet er als volgt uit: Nicole den Dulk met Wallace, Rixt van der Horst met Findsley, Frank Hosmar met Alphaville, Sanne Voets met Demantur en reserve Demi Vermeulen met Wannabe.  

Springruiters 

Ook zijn de namen van de springruiters met hun paarden bekend. Bondscoach Rob Ehrens selecteerde Harrie Smolders met Don VHP Z, Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero, Maikel van der Vleuten met Dana Blue, Frank Schuttert met Lyonel D en reserve Doron Kuipers met Charley. 

De Europese Kampioenschappen, dressuur, springen en para-dressuur worden van 19 tot en met 25 augustus in het Rotterdamse Kralingse bos verreden. RTV Rijnmond is er uiteraard bij aanwezig en maakt iedere dag een magazine op televisie. Ook zal er veel aandacht voor dit paardensportevenement zijn op radio en online. 

 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren