nieuws

Ontsnapte vrouwtjesarend weer te zien in Blijdorp

arendje1.cropresize.tmp.JPG
arendje1.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De vrouwtjesarend die vorige week ontsnapte uit Diergaarde Blijdorp is sinds donderdag weer voor het publiek te zien. De roofvogel verblijft tijdelijk in een verblijf in het Aziatische moeras.
Zondagochtend werd de vrouwtjesarend door medewerkers van Blijdorp gevangen in de buurt van de Van Nelle Fabriek. Bij de vangst werd ze gelokt met een vis waarin verdovingsmiddel was verstopt. Drie dagen eerder was ze door een gat in haar voliere ontsnapt.
Volgens verzorger Lex Noordermeer maakt de vrouwtjesarend het goed en heeft ze haar ontsnappingsavontuur, de vangst en de daarop volgende quarantaine goed doorstaan.
De mannetjesarend die in dezelfde voliere zat houdt haar gezelschap. De netten van hun oorspronkelijke verblijf worden op dit moment door medewerkers van Blijdorp op zwakke plekken gecontroleerd. Dit om een nieuwe ontsnapping te voorkomen.
Nog meer nieuws uit Blijdorp: donderdag ging de Aziatische leeuwin Shantee voor het eerst met haar welpje Naui naar buiten. De welp werd in september 2009 geboren. Vader Kumar werd uit voorzorg nog even binnen gehouden.
Aziatische leeuwen zijn zeldzamer dan Afrikaanse leeuwen. Er worden zelden jonge Azitatische leeuwtjes in dierentuinen geboren.
foto's Berry Asmuss