Nog geen problemen door dichte Maastunnel

De afsluiting van de Maastunnel in Rotterdam heeft maandagochtend geen verkeersproblemen opgeleverd. In de tunnel worden de komende weken de laatste werkzaamheden verricht en tests uitgevoerd. Op maandag 19 augustus gaat de tunnel weer open.

Tot die tijd kunnen automobilisten omrijden via de aangegeven omleidingsroutes zoals de Erasmusbrug.
Er zijn borden naast de weg geplaatst, verkeersregelaars leiden het verkeer bij de tunnel vandaan.

"De datum van 19 augustus is keihard", vertelt Rob Nieuwschepen van de dienst stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam.

De tunnel wordt de komende weken niet gebruikt. "We gaan werkzaamheden uitvoeren, installaties testen, rondom de pleinen de middenbermen ophogen en de verkeersregelinstallaties worden aangesloten." Ook wordt op sommige plaatsen een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Komt er netjes uit te zien

"Alle installaties, camera's en blusinstallaties worden getest om er zeker van te zijn dat alles perfect draait. Het komt er weer netjes uit te zien. Op 19 augustus als de tunnel weer over gaat, moet iedereen weer blij zijn."

De werkzaamheden duren drie weken omdat alle taken naast elkaar moeten plaatsvinden, vertelt Nieuwschepen. Er is twee jaar gewerkt aan de renovatie van de tunnel en dit zijn de laatste loodjes.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Maastunnel Rotterdam
Deel dit artikel: