nieuws

Varkensdrama Middelharnis: PvdD wil opheldering over falend ventilatiesysteem

De varkens in Middelharnis worden geruimd
De varkens in Middelharnis worden geruimd
De Partij voor de Dieren heeft in totaal 110 vragen gesteld over de staldieren die afgelopen dagen omkwamen door oververhitting. Dat is een record voor de partij. Elf van de vragen gaan over het varkensdrama in Middelharnis.
In een stal daar stierven vorige week woensdag honderden dieren als gevolg van de hitte in combinatie met een falend ventilatiesysteem. Kamerlid Ester Ouwehand wil van minister Schouten en minister Grapperhaus opheldering.
Lees meer: Honderden varkens overleden door hitte in stal Middelharnis
Ouwehand vraagt zich onder meer af hoeveel varkens er precies om het leven zijn gekomen en of er een 'passend noodsysteem en alarmsysteem' voor het wegvallen van ventilatie aanwezig waren.
Het overlijden van de varkens in Middelharnis noemde Ouwehand vorige week 'heel triest'. "Helaas gebeurt het vaker." Volgens het Kamerlid zitten veel varkens in Nederland in volledig geautomatiseerde stallen. "Als de ventilatie uitvalt, zijn ze snel overleden."
Lees meer: Kamervragen over overleden varkens Middelharnis
Lees hier de Kamervragen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!