nieuws

Brandweerman Goeree-Overflakkee stichtte zelf brand

Archieffoto
Archieffoto
De rechter heeft een brandweerman uit Goeree-Overflakkee veroordeeld voor het stichten van branden. Hij krijgt 15 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
Leendert S. had in korte tijd drie natuurpercelen in Melissant en Stellendam in vlammen gezet, door zijn aansteker bij droog gras te houden. Justitie wijst erop dat het tijdens een hete zomer vorig jaar gebeurde en dat het vuur makkelijk had kunnen overslaan.
Daarnaast had de man twee graafmachines in brand gestoken. Er vielen geen gewonden. Een van de graafmachines was nota bene van een vriend van de verdachte.
Justitie: "De reeks branden zorgden voor grote angst onder de bewoners van het eiland."
Leendert S. kon worden aangehouden nadat getuigen signalementen hadden gegeven van de dader en zijn auto. Ook was na verloop van tijd een peilbaken geplaatst onder zijn auto en daaruit bleek dat hij op het plaats delict was geweest van de brandende graafmachines.
De 24-jarige verdachte werkte bij de vrijwillige brandweer op Goeree-Overflakkee. De rechter en justitie zien geen pyromaan in hem. Hij heeft verklaard dat hij het deed voor de kick, van het horen afgaan van zijn pieper. S. kon dan zelf snel uitrukken en helpen bij het blussen. De man moet zich verplicht laten behandelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl