nieuws

Vergeten verhalen van Voorne-Putten

Het vliegveld in Oostvoorne
Het vliegveld in Oostvoorne © Streekarchief Voorne-Putten
Wist je dat Oostvoorne vroeger een vliegveld en autostrand had? Of dat op Voorne-Putten ooit het dorpje Nieuwesluis was? Voorne-Putten staat deze week centraal tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Tijd om de geschiedenis in te duiken!
Het Autostrand van Oostvoorne was een unieke recreatieplek. Nergens anders in Nederland konden auto's het strand oprijden om aan de vloedlijn te parkeren. Het Autostrand is in 2004 na jaren van steggelen tussen overheden, natuurorganisaties en gebruikers gesloten.
Lees meer: Vergeten Verhalen: Autostrand Oostvoorne
De inname van Brielle door de watergeuzen in 1572 is zeker niet vergeten. 'Op 1 april verloor Alva zijn bril' hebben veel mensen op school geleerd. Maar wat gebeurde er eigenlijk ná 1 april?
Lees meer: Vergeten Verhalen: de dagen ná 1 april 1572
Het vooroorlogse Spijkenisse heeft weinig kenmerken van de hedendaagse stad aan de Oude Maas. Er woonden destijds maar drieduizend mensen, terwijl dat er nu ruim zeventigduizend zijn.
Lees meer: Spijkenisse: van klein dorp naar groeikern
Een vliegveld in Oostvoorne is voor veel mensen een écht vergeten verhaal. Jarenlang heeft er een vliegveld gelegen bij het plaatsje aan de kust.
Lees meer: Vergeten Verhalen: vliegveld Oostvoorne
Het dorpje Nieuwesluis vlakbij Heenvliet is compleet verdwenen. De grond was eind jaren '50 nodig voor industrie. Vanwege de aanleg van de Europoort verdwijnt Nieuwesluis van de kaart, net als het dorpje Blankenburg.
Lees meer: Vergeten Verhalen: het verdwenen dorp Nieuwesluis
Zes weken lang trekken de verslaggevers door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Deze week wordt Voorne-Putten uitgelicht op tv, radio, de website en sociale media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl