Faillissement dreigt voor elektrische deelfiets Gobike

Het Rotterdamse bedrijf Gobike verkeert in geldnood. Het bedrijf verhuurt sinds 2017 elektrische deelfietsen in de stad, maar dreigt nu failliet te gaan.

Afgelopen week heeft de rechter voorlopige surseance van betaling verleend aan de verhuurder van de deelfietsen. Een bewindvoerder onderzoekt nu hoe ernstig de problemen zijn en of een faillissement nog voorkomen kan worden. 

Twee jaar geleden kwam Gobike naar Rotterdam en beloofde, met subsidie van de gemeente en de Verkeersonderneming, 600 elektrische deelfietsen te gaan verhuren. Dat werden er veel minder. De fiets kwam na de introductie van de oBike, het eerste deelfietssysteem in Rotterdam. Deze grijs-gele fiets wekte veel ergernis bij Rotterdammers, omdat de fiets overal mocht worden achtergelaten en werd om die reden ook wel de 'smijtfiets' of 'zwerffiets' genoemd. De Nederlandse vestiging van oBike ging vorig jaar failliet. 

Gobike heeft in Rotterdam 21 vaste deelfietsstations, waar op dit moment nog maar een klein aantal fietsen geparkeerd staat. Onduidelijk is of die nog gebruikt kunnen worden.

In Rotterdam worden ook deelfietsen aangeboden door Mobike, Donkey Republic en Flickbike. 


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: