Activisten Animal Rights willen blijven demonstreren tegen jacht op ganzen in de Hoeksche Waard

Activisten van Animals Rights overwegen naar de rechter te stappen. Ze vinden het onterecht dat ze niet mogen demonstreren tegen de jacht op ganzen in de Hoeksche Waard.

De dierenactivisten protesteren al langere tijd tegen het afschieten van de vogels. "In het begin zagen we amper agenten", zegt Jeffrey Wijling van Animal Rights. "Maar de laatste tijd is het eigenlijk een unicum als ze niet komen. Zodra wij arriveren bij een jachtpartij pakken de jagers hun telefoon en seinen ze de politie in."

Volgens Wijling was afgelopen weekend van te voren al beklonken dat de demonstratie niet mocht doorgaan. En is dat in strijd met de wet. Wijling: "We ontzeggen de jagers niet hun recht om te jagen. Maar wij willen gebruik maken van ons demonstratierecht."

Volgens loco-burgemeester Joanne Blaak-Van de Lagemaat moeten demonstraties van de dierenactivisten 48 uur van te voren aangekondigd worden en was dat afgelopen weekend niet gebeurd. 

De loco-burgemeester zegt dat in de Hoeksche Waard 140 duizend ganzen zijn geteld, terwijl 40 duizend een natuurlijk evenwicht zou zijn. Jagers schieten de dieren af, omdat die schade toebrengen aan gewassen, het water vervuilen en gevaarlijk zijn voor vliegverkeer. 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: