nieuws

Geen sprake van ebola in Maasstad Ziekenhuis

© MediaTV
Hulpdiensten zijn op grote schaal opgeroepen voor een incident bij het Maasstad Ziekenhuis. Een patiënt zou verschijnselen van het ebolavirus hebben, maar na onderzoek is gebleken dat er geen besmetting was. De huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp waren afgesloten.
"In het Maasstad Ziekenhuis is vanavond een patiënt binnengekomen waarbij een verdenking van ebola-besmetting ontstond", schrijft de veiligheidsregio rond middernacht. "Zojuist is bevestigd dat er geen sprake is van ebola."
Het was lang onduidelijk waar de gezamenlijke gecoördineerde inzet van hulpdiensten voor nodig was. Bronnen in en om het ziekenhuis lieten al wel weten dat er het vermoeden was van een patient met verschijnselen van het virus.
Lees meer: Internist Maasstad Ziekenhuis: patiënt niet in ebola-risicogebied Congo geweestLees meer: ''Iedereen op de spoedeisende hulp moest binnen blijven' Mensen die naar de Spoedeisende Hulp kwamen, werden weggestuurd.
In 2014 en 2015 was ook er sprake van een mogelijke ebola-besmettingen in het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. In beide gevallen bleek de ziekte na onderzoek uiteindelijk niet aan de orde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl