nieuws

'Capelle verplicht in zee te gaan met projectontwikkelaar'

ROTTERDAM - Heeft de gemeente Capelle zich verplicht zaken te doen met projectontwikkelaar Heijmans? Het lijkt er op nu Leefbaar Capelle een 'deal' heeft bekendgemaakt over het omstreden nieuwbouwproject Couwenhoek.
Heijmans wil het sportterrein Couwenhoek ontwikkelen met een school, sportfaciliteiten en woningen. Op dit moment is daar nog veel discussie over tussen omwonenden en de gemeente Capelle
Tijdens een verkiezingsdebat bij Radio Capelle liet de collegepartij Leefbaar Capelle weten dat de gemeente voor de bouw zaken moet doen met projectontwikkelaar Heijmans. Een oude afspraak, omdat het bedrijf eerder de bouw van het complex 'De Reviustoren' misliep. In de afspraak zit besloten dat Heijmans geen claim zal neerleggen bij de gemeente in ruil voor het werk bij Couwenhoek.
Als die informatie klopt dan is dat 'een zeer ernstige zaak', aldus GroenLinks. Leefbaar op haar beurt spreekt over een erfenis uit het verleden die 'maar geslikt moet worden'.
Grote vraag is nu welke afspraken er daadwerkelijk liggen en of de gemeente Capelle hiermee de regels overtreedt over de openbare aanbesteding van bouwprojecten. Het nieuwe college van b en w zal hier na de gemeenteraadsverkiezingen een antwoord op moeten geven.
Kijk hieronder naar een verslag van Ron van de Rhee.