nieuws

Rotterdamse politici: meer geld naar sport

ROTTERDAM - Wat u ook gaat stemmen bij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad; het is zeker dat er in Rotterdam meer geld in sport wordt geïnvesteerd.
Alle politieke partijen in Rotterdam zijn zich er van bewust dat er flink moet worden bezuinigd, maar sport zal de dans daarbij ontspringen.

Meer geld voor breedte- en topsport

Zowel in de breedtesport als de topsport willen de politieke partijen in Rotterdam geld pompen. Als het aan de PvdA ligt mogen kinderen onder de 12 jaar gratis sporten, GroenLinks zet in op het voortzetten op bestaande sportprogramma's voor basisscholen zoals Lekker Fit. Voor Leefbaar Rotterdam is het belangrijk dat sportverenigingen een centrale rol in een wijk gaan spelen. Leefbaar-raadslid Ronald Buijt: "Bij teamsporten leren jongeren samenwerken en rekening met elkaar houden. Door te sporten worden jongeren socialer en blijven ze van de straat."
WK voetbal en Olympische Spelen
Bijna alle politieke partijen willen het WK voetbal van 2018 naar Rotterdam halen en zetten zich in voor de Olympische Spelen van 2028. Alleen GroenLinks is iets minder enthousiast: "Natuurlijk zijn grote sportevenementen goed voor een stad", zegt fractievoorzitter Arno Bonte, "maar in deze economische krappe tijden vind ik het belangrijker het geld uit te geven aan de amateursport."
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 3 maart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl