nieuws

Keuze gaststad Eurovisiesongfestival 30 augustus

aida en skyline rotterdam
aida en skyline rotterdam
Wordt het Rotterdam of Maastricht? Op 30 augustus wordt bekend wie volgend jaar het Eurovisiesongfestival mag organiseren. Dat heeft de NPO vrijdag laten weten nadat de twee kandidaat-steden hun bidbook hadden ingeleverd.
Tot nu toe was half augustus aangehouden als moment om de definitieve keuze voor de gaststad van het songfestival naar buiten te brengen. Dat blijkt achteraf niet haalbaar, laat een woordvoerder van de NPO weten: "De keuze voor de gaststad is de belangrijkste stap in het hele traject. We moeten die afweging goed maken. Zorgvuldigheid gaat wat ons betreft dan ook voor op snelheid."
Rotterdam en Maastricht kregen afgelopen maandag nog het verzoek om de plannen voor de organisatie van het liedjesfestijn bij te schaven. De gemeente Rotterdam liet toen weten dat de laatste puntjes op de i werden gezet.
De voorstellen zijn met het inleveren van de bidbooks definitief geworden. NPO, NOS en AVROTROS gaan zich er nu over buigen. Op 30 augustus brengen ze advies uit aan de European Broadcasting Union welke Nederlandse stad de beste kaarten heeft voor de organisatie van het songfestival.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl