nieuws

'Er zijn zoveel vraagtekens die nooit weggaan'

De Indische cultuur is een bron van inspiratie voor Indische Rotterdammers. Sommigen eren hun roots met een bijzondere tatoeage, zoals Nils Duinker. Hij heeft grote interesse in de cultuur van zijn moeder, al is dat bij haarzelf wel anders.
"Ik wil er eigenlijk ver van weg blijven", legt zijn moeder uit. "Ik weet dat ik Indisch ben en dat vind ik helemaal niet erg, maar het komt te dicht op mijn geschiedenis. Ik wil afstand houden, omdat het te veel herinneringen oproept aan wat mijn ouders hebben moeten achterlaten."
Ook tattoo-artist Sensemelia Sarmo merkt dat 'Indisch zwijgen' in haar familie. In de tv-serie I.N.D.O praat ze hierover met Nils, terwijl ze de laatste hand legt aan een tatoeage op zijn arm met traditionele Wajangpoppen. "Er zijn zoveel vraagtekens die nooit weggaan."
Kijk hier de overige afleveringen terug.
Regisseur Tenny Tenzer en producent Christie Haalboom zijn Rotterdammers met Indische roots. Samen maken zij de tv-serie I.N.D.O. Ze onderzoeken de culturele erfenis van Nederlands-Indië. De serie is elke week op zaterdag om 17:38 uur te zien bij TV Rijnmond en wordt elk uur herhaald. I.N.D.O. is geproduceerd in opdracht van lokale omroep OPEN Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl