Excelsior koploper door zege op Jong FC Utrecht

Excelsior heeft in de eerste speelronde in van de eerste divisie met 2-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. De grote man aan de kant van de Kralingers was Joël Zwarts die op Woudestein tweemaal raak kopte.

Excelsior kwam fel uit de startblokken, waarbij Thomas Verhaar na tien seconden al een corner verdiende. Vier minuten later dook diezelfde Verhaar achter Joël Zwarts op, maar mikte naast de goal. Na een kwartier dacht Jeffry Fortes te scoren, maar zijn kopbal werd afgekeurd wegens een duwfout van de middenvelder. Daarna zakte de stormloop van Excelsior op de goal van Jong FC Utrecht, waardoor het 0-0 bij rust stond.

Na rust verzilverde Excelsior haar kansen wel. Na 63 minuten vond Siebe Horemans het hoofd van Joël Zwarts die raak kopte. Tien minuten later maakt Zwarts de feestvreugde in Kralingen nog groter door wederom raak te koppen, ditmaal uit een voorzet Ahmad Mendes Moreira.

Door de zege staat Excelsior op een gedeeld eerste plaats in de eerste divisie met NAC Breda en de Graafschap. Ook die ploegen hebben een doelsaldo van plus twee.

Opstelling Excelsior

Damen; Horemans, Matthys, Fischer (c), Van der Meer; Haspolat, Fortes, Bruins; Verhaar (53' Vloet), Zwarts (83' Ómarsson), Mendes Moreira

Scoreverloop

63' 1-0 Joël Zwarts
73' 2-0 Joël Zwarts

Meer over dit onderwerp:
Sport Excelsior
Deel dit artikel:

Reageren