nieuws

Verkeersregelaar Fokveedag Hellevoetsluis overlijdt na aanrijding met tractor

Archieffoto
Archieffoto
In het Erasmus MC in Rotterdam is zondagochtend vroeg een 68-jarige man overleden die als verkeersregelaar had gewerkt op de Fokveedag in Hellevoetsluis. Hij zou in de buurt van het evenement aangereden zijn door een tractor.
De Hellevoeter kwam zaterdagmiddag ten val toen de bestuurder van de trekker een stopteken negeerde, zegt Jessica de Bruin van verkeersregelaarsbedrijf 4P. De chauffeur zou dit eerder al bij een collega van het slachtoffer hebben gedaan.
De verkeersregelaar liep door de val een hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht. Op dat moment was hij aanspreekbaar en leek de schade mee te vallen.

Traumahelikopter

Het slachtoffer kon snel vervoerd worden, omdat er op dat moment al een medisch hulpverleningsteam in de buurt was. Er was een man onder de voet gelopen door een jonge koe. Daarvoor was onder meer een traumahelikopter naar de Fokveedag gekomen.
Uit een scan die in Dirksland werd gemaakt, bleek dat de man die zou zijn geraakt door de tractor ernstig hersenletsel had, zegt De Bruin. Daarom werd hij vanuit Dirksland met spoed overgebracht naar het Erasmus MC, waar hij later kwam te overlijden.
De politie houdt alle scenario's open. Agenten hebben inmiddels gesproken met de tractorbestuurder, die bij het ongeluk betrokken was. Het gaat om een 54-jarige Hellevoeter.

Veel impact

Burgemeester Junius van Hellevoetsluis heeft een schriftelijke verklaring naar de pers gestuurd: "Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Een zeer triest ongeval tijdens een mooi, traditioneel Hellevoets evenement. Met een noodlottige afloop voor een van onze verkeersregelaars. Dit heeft uiteraard veel impact op de nabestaanden, maar ook op de verkeersregelaars en andere getuigen. Mijn aandacht gaat momenteel dan ook uit naar de groep verkeersregelaars en met name ook naar het gezin van het slachtoffer."