Sluiting na schietpartij verbaast eigenaar café Humbaba

Loco-burgemeester Bert Wijbenga heeft café Humbaba aan de Putselaan  in Rotterdam-Zuid voor twee weken gesloten. Aanleiding is de schietpartij die in de nacht van zaterdag op zondag plaats had voor de deur van de kroeg. De eigenaar is verbaasd over de maatregel. "Ik weet niet wie het op mijn zaak heeft gemunt."

Begin juni werd er voor het eerst op het café geschoten. De eigenaar had toen eerder die week een klant geweigerd, omdat deze persoon een slechte reputatie heeft op Zuid. De man kwam een paar dagen later verhaal halen.

De eigenaar: "Hij dreigde toen de zaak kapot te maken. De man ging weg en kwam daarna terug met een andere man. Die heeft vervolgens na een worsteling op de zaak geschoten. Wij hebben hem kunnen vasthouden en overgedragen aan de politie. De politie had ik al eerder gebeld via 112, maar pas na de schietpartij kwam de politie."

De cafébaas heeft sindsdien niets meer van de politie vernomen, zegt hij. Ook weet de man niet of de persoon, die hem bedreigde, ooit is aangehouden.

Zaterdagnacht was het weer raak. De eigenaar: "Ik moest eerder weg. Mijn broer was nog met een aantal klanten in de zaak. Rond kwart voor twee werd er vanaf de straat op het café geschoten. Iedereen is op de grond gaan liggen, omdat de mensen bang waren."

De politie onderzoekt de schietpartij. Een slachtoffer liep een schampschot op aan het hoofd en de ander raakte gewond aan een schouder. Getuigen hebben twee mannen op een scooter gezien. Beiden waren donker gekleed en hadden een zwarte helm op. Na het schieten zijn zij weggereden in de richting van de Pretorialaan.

De tweede beschieting is voor de gemeente reden om de kroeg twee weken te sluiten. Waarom weet de eigenaar niet.

"Ik krijg binnenkort een uitnodiging voor een gesprek. Maar waarom moet mijn zaak dicht? Straks ben ik alle klanten kwijt. Ik ben slachtoffer. Ik weet niet wie het op mij of mijn zaak heeft gemunt. Als ik over straat loop, kijk ik voortdurend achterom. Zo bang ben ik."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: