Indrukwekkende waterhoos boven Hollands Diep

Het onstabiele weerbeeld van de laatste dagen levert bijzondere beelden op voor fotograaf Ferry Krauweel. De Hoeksche Waarder legde een waterhoos boven het Hollands Diep vast vanuit Zuid-Beijerland.

"Ik zat inderdaad klaar, omdat de kans op hozen groot was", laat de fotograaf aan RTV Rijnmond weten. "Het warme water aldaar in combinatie met de koelere buitenlucht en een fikse bui zorgen voor waterhozen."

Presentator Herman Vriend bespreekt het fenomeen waterhozen vervolgens in de ochtendshow op Radio Rijnmond met weerman Ed Aldus. "Het ziet er fascinerend en een beetje beangstigend uit", merkt de presentator op.

Vrij vaak

Weerman Aldus relativeert het verschijnsel: "Vanaf deze tijd van het jaar komt het vaak voor. Je ziet het alleen niet zo snel. Boven land wordt het een windhoos genoemd en boven water een waterhoos, maar het is eigenlijk hetzelfde."

Ed Aldus vergelijkt het fenomeen waterhoos met een stofzuiger. "Die trechter die je ziet zuigt als het ware het water op, net als een stofzuiger. Daarna trekt hij zijn slurfje weer netjes in", voegt hij er lachend aan toe. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Hollands Diep
Deel dit artikel: