Tientallen huurders Tweebosbuurt volgen zaak in rechtbank Rotterdam

Een groep huurders die van woningcorporatie Vestia de Tweebosbuurt in Rotterdam uit moet, staat woensdag voor de rechter. De dertien weigeren hun huis te verlaten voor de stadsvernieuwing.

Vestia wil 535 sociale huurwoningen slopen. Daar komen er veel minder voor terug. Veel mensen zijn dan ook bang dat ze niet meer terug kunnen naar hun oude wijk.

Het is nu de eerste keer dat een aantal verhuisweigeraars voor de rechter staat. Vestia werkt ook aan zeker 49 andere dagvaardingen tegen bewoners die eveneens niet willen vertrekken.

Minstens vijftig bewoners willen de zaak in de rechtbank volgen. In een extra zaal kunnen ze de rechtszaak volgen, maar ook die ruimte is te klein om alle belangstellenden een plek te geven.

Vestia wil zo snel mogelijk overgaan tot actie, zei de advocaat van de corporatie. Als Vestia in het gelijk gesteld wordt, wil het niet wachten op een eventueel hoger beroep van de bewoners. Er wordt vastgehouden aan de deadline van 1 januari. Mensen die dan nog niet weg zijn, worden dan mogelijk uitgezet. 

De advocaat van de huurders zegt dat Vestia makkelijk de opdracht van de gemeente om te gaan renoveren naast zich neer kan leggen. De woningen in de Tweebosbuurt zijn 'relatief goed' van kwaliteit. Ook zijn de problemen in de buurt 'binnen de perken'.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: