Bewoner Tweebosbuurt: Ze willen de wijk van ons stelen!

"Voor mij heeft de wijk heel veel waarde", zegt bewoner Hubert Trinidad woensdagmiddag tijdens de rechtszaak over de voorgenomen sloop van 535 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt.

"Het is een wijk die heel veel dingen heeft. We hebben de metro, tram, bus, markt, zwembad en een winkelcentrum. En er zijn zeven supermarkten." 

Trinidad is een van de tientallen bewoners die woensdag naar de rechtbank Rotterdam zijn gekomen om solidariteit te betuigen met de eerste dertien bewoners die door woningcorporatie Vestia voor de rechter zijn gesleept. De bewoners weigeren hun goedkope huurwoningen te verlaten en zijn bang dat er na de sloop alleen nog maar dure woningen voor in de plaats komen.

"Ze willen de wijk van ons stelen om mensen met een beter inkomen in de wijk te laten wonen. Het is duidelijk dat er heel veel bewoners zijn die niet willen weggaan." 

Volgens Trinidad sprak de vertegenwoordiging van Vestia niet de waarheid tijdens de rechtszaak. "Ze spraken alleen maar slecht over de wijk. Onze advocaat heeft gezegd dat de wijk niet is gemaakt om de rijken alleen nog maar rijker te maken, maar juist voor de migranten die hier zijn gekomen."  

Vestia eist dat de huurders voor 1 januari vertrekken en wil een eventueel hoger beroep niet afwachten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: