Rotterdammer Wijnaldum voegt Europese Super Cup toe aan prijzenkast

Georgino Wijnaldum met Virgil van Dijk na het winnen van de Champions League vorig seizoen. © ANP/EPA
Rotterdammer en oud-Feyenoorder Georgino Wijnaldum heeft woensdag de Europese Supercup gewonnen. Zijn ploeg won na strafschoppen van het eveneens Engelse Chelsea, dat als Europa League-winnaar mocht meedoen aan de Super Cup.
De middenvelder viel in de 64ste minuut in bij Liverpool in de wedstrijd die werd gespeeld in Istanboel.
Chelsea kwam in de eerste helft op voorsprong door een knappe goal van Olivier Giroud. En met die 0-1 stand gingen beide ploegen rusten. Snel na rust scoorde Sané namens Liverpool de 1-1 en daar bleef het na 90 minuten bij.
In de verlenging wist Mané voor Liverpool wederom tot scoren te komen en maakte Jorginho uit een strafschop namens Chelsea de gelijkmaker: 2-2.
Daardoor moesten er strafschoppen genomen worden. Die werden beter genomen door Liverpool. Door een redding van doelman Adrián bij de laatste penalty van Chelsea won Liverpool de strafschoppenserie met 5-4.
Wijnaldum won eind vorig seizoen ook al de Champions League door in de finale met 2-0 te winnen van het Engelse Tottenham Hotspur. Daardoor mocht Liverpool ook aantreden in de Europese Super Cup.