Man moet rijbewijs inleveren na 140 kilometer per uur door Rotterdam

Een 23-jarige Rotterdammer heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd op de Bosdreef geklokt op zeker 140 kilometer per uur. Op dat stuk weg is 70 kilometer per uur toegestaan.

De automobilist viel rond 00:30 uur op doordat de verlichting van de kentekenplaat kapot was. Agenten gingen in de achtervolging, maar de man reed hard weg. Daarbij negeerde hij ook een rood verkeerslicht.

"Maar op de Bosdreef ging het gas er pas echt goed op", schrijft de politie op Facebook. De achtervolgende agenten durfden op de weg niet harder dan 140 kilometer per uur te rijden. "En de Mercedes reed alleen maar verder weg", schrijft de politie verder. 

Nadat agenten hun zwaailicht hadden ingeschakeld, remde de automobilist wel sterk af, tot onder de maximumsnelheid. Daar werd de man aan de kant gezet. Hij kreeg meerdere bekeuringen.

Waarom de bestuurder met zo'n hoge snelheid wegreed is nog steeds niet bekend. De bestuurder zelf verklaarde dat hij niet doorhad dat de politie achter hem aan zat. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: