Best of Nature op TV Rijnmond: unieke vogelspotplek

"Ik ben geboren en getogen in Oude-Tonge en ik ben apetrots dat Tij op Goeree-Overflakkee staat. Dat wij zo'n uniek vogelobservatorium op ons eiland hebben", zegt Chantal van Burg van Natuurmonumenten in de tv-serie Best of Nature.

Het observatorium heeft de vorm van een ei van de grote stern en is acht meter hoog en elf meter lang. Er is rondom een weids uitzicht over het Haringvliet en de Haringvlietsluizen.

"Waarom maken we zoveel plannen om gebieden in de hele wereld te bezoek, terwijl we hier zo'n ontzettend mooi gebied hebben, zo dichtbij huis", vervolgt Van Burg. "Ik denk dat veel mensen dat niet beseffen."

Haar collega, boswachter Jan de Roon beaamt dat. "Ik zit al 34 jaar bij dezelfde werkgever, dus dan ben ik niet zo voor verandering. Maar omdat het in je werkgebied zo veel verandert constant blijft het boeien. Ik denk dat ik daarom nog steeds hier ben.  Collega's zeggen over mij Mister Kwade Hoek. Dit is een beetje mijn gebied."

Vanavond op TV Rijnmond: unieke vogelspotplek in Best of Nature. https://bit.ly/306j9Ea

Posted by Rijnmond on Thursday, August 15, 2019

De kust van Westvoorne en Goeree-Overflakkee werd dit jaar in Berlijn door de grootste toeristische reisbeurs ter wereld uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. "We wisten wel dat we tot de genomineerden behoorden, maar als je dan de eerste prijs wint is dat toch wel heel bijzonder", zei wethouder Tea Both van Goeree-Overflakkee daarover donderdagochtend op Radio Rijnmond.

Haar collega-wethouder Marja Roza van Westvoorne denkt dat de prijs te danken is aan de gevarieerdheid en toegankelijkheid van het gebied. "Het gaat niet alleen om bos, duinen en meren. Het is de variatie, de vogelpopulatie, allerlei verschillende planten die je bij ons in de duinen kunt vinden." 

Donderdagavond is aflevering 3 van de natuurserie te zien op TV Rijnmond. Of bekijk de afleveringen terug op Rijnmond Gemist.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: