Signalen over misstanden valet parking bij Rotterdam The Hague Airport

Na berichten over Schiphol duiken er ook geluiden op dat sommige valet parkingbedrijven bij het vliegveld van Rotterdam meer beloven dan ze doen. De omwonenden en vakantiegangers trekken aan het kortste eind. Rotterdam The Hague Airport bevestigt de berichten.

Valet parkingbedrijven bieden vakantiegangers tegen betaling aan hun auto bij de terminal over te nemen en op een beveiligd parkeerterrein te stallen. Bij terugkeer van de reis komt een medewerker het voertuig en de sleutels weer overhandigen. 'Geen zorgen over parkeren en toch lekker met de auto naar het vliegveld', denkt de klant. Alleen gaat dat niet altijd goed. 

Schade, bekeuringen, onverklaarbare kilometers

Op Schiphol blijken valet parkeerders actief te zijn die vakantiegangers flink in de kou laten staan. Reizigers krijgen achteraf te maken met schade aan de auto, bekeuringen en honderden extra kilometers op de teller. Er is met het voertuig gereden, terwijl de eigenaar dacht zijn auto op een veilige plaats te hebben achtergelaten. 

Dennis Tak van de PvdA is bang voor Schipholtaferelen in Rotterdam: "Ik krijg signalen van ondernemers dat sommige bedrijven de auto's van vakantiegangers gewoon in woonwijken parkeren, liefst daar waar het gratis is." Dat brengt ergernis en overlast met zich mee voor bewoners en kan voor de vakantieganger in een regelrechte nachtmerrie eindigen. 

Luchthaven herkent het probleem

Tak heeft geen harde cijfers, maar woordvoerder Suzanne Baljon van de luchthaven erkent dat het probleem ook hier bestaat. "Wij hebben zeker drie bedrijven in beeld die auto's van reizigers niet op beveiligde terreinen parkeren. Dat zijn geen partners met eigen parkeerterreinen met wie wij samenwerken, maar ze maken wel gebruik van onze naam. Daar balen we van."

Het Rotterdamse vliegveld houdt de situatie in de gaten, maar zegt juridisch machteloos te staan. "We schrijven de bedrijven aan. En we vragen bewoners om dit aan te kaarten bij de gemeente. Zij is de enige die kan ingrijpen, hopen we." Ook waarschuwt de luchthaven reizigers donderdag nog eens via de website om te checken of een bedrijf de auto wel echt parkeert op een 'eigen, afgesloten en beveiligd parkeerterrein'. 

Gemeente aan zet

Ook Tak wil dat de gemeente ingrijpt. Op Rotterdam The Hague Airport zijn zeker dertien valet parkeerders actief. Tak heeft verantwoordelijk wethouder Judith Bokhove gevraagd een onderzoek in te stellen naar de kwaliteit van hun dienstverlening en de mogelijke gevolgen van hun praktijken voor omliggende wijken. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: