nieuws

Nog steeds onduidelijkheid over dood bewoner Swinhove

ROTTERDAM - Er is nog steeds geen duidelijkheid over de dood zaterdag van de 85-jarige bewoner van verpleeghuis Swinhove in Zwijndrecht. De man, die verbleef op een gesloten afdeling voor demente bejaarden, kwam langs een deur met een beveiligde code.
In het trappenhuis viel hij vervolgens met zijn rolstoel van de trap. Hoe de bewoner langs de beveiligde deur heeft kunnen komen is ook voor directeur Guus Bannenberg een raadsel. "Het blijft echt gissen. Het is voor het eerst dat we zo'n incident meemaken. We zullen er alles aan doen om uit te vinden wat er is gebeurd."
"Dit had mijn vader ook kunnen overkomen"
Familieleden van de dementerende bewoners van Swinhove zeggen dat de deur al een tijd niet functioneerde en regelmatig open bleef staan. Volgens Marie Jose den Boer, die haar vader komt bezoeken, kan het niet anders dan dat de bejaarde man zo bij de trap is gekomen. "Het is al 2 á 3 maanden zo dat het deur gewoon niet in het slot valt. Dit had mijn vader ook kunnen overkomen!"
Volgens de directeur had het verplegend personeel zo'n 5 minuten voor het ongeluk nog gecontroleerd of de deur goed dicht zat. "Ook is er inmiddels ook uitgebreid gekeken naar de deur en er zijn geen technische afwijkingen gevonden. We blijven natuurlijk gewoon doorzoeken naar de oorzaak."
Het verplegend personeel van het verpleeghuis heeft inmiddels kunnen praten met een psycholoog over het ongeluk. Maandagavond is er een informatieavond voor de familieleden waar zij met hun vragen terecht kunnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl