nieuws

Ooggetuige over fataal bootongeluk: 'Speedboot voer met ongekende snelheid'

Tim Wynia was vrijdagmiddag aan het werk toen hij vanuit zijn kantoor van Unilever het bootongeluk op de Nieuwe Maas zag gebeuren. "Ik besefte meteen dat het foute boel was", vertelt de Rotterdamse ooggetuige.
"De speedboot is met ongekende snelheid tegen de sloep aangevaren. Op het laatste moment kon de speedboot nog een correctie doen, maar dat heeft het ongeluk niet kunnen voorkomen", vertelt Wynia. Hij zag dat drie mensen in het water gelanceerd werden. Lees meer: Dode en negen drenkelingen na aanvaring op Nieuwe Maas "Door de golfslag op de Maas heb je geen zicht op lage boten. Een sloep is daar een voorbeeld van", legt Wynia uit. "Helaas met dit als gevolg."
Wynia belde direct 112 en zag de hulpdiensten snel ter plaatse komen: "En het was fantastisch om te zien dat de watertaxi meteen kwam aanvaren, nadat ik met 112 had gebeld. Ik zag de watertaxi direct actie ondernemen." De kapitein van de watertaxi heeft geholpen met het uit het water halen van een aantal drenkelingen.
"Dit dringt pas later tot je door, dat dit kan gebeuren als je met je vrienden gezellig met een sloep wil varen", vertelt Wynia. "Dan schrik je wel."