nieuws

Vlaardingers dreigen 'uit te sterven'

babyhand.cropresize.tmp.jpg
babyhand.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het aantal geboortes in Vlaardingen is het afgelopen jaar flink gedaald. In vergelijking met 2008 kwamen bijna 85 procent minder kinderen ter wereld. De oorzaak is het nieuwe Vlietland Ziekenhuis in buurgemeente Schiedam.
Kinderen die daar het levenslicht zien, moeten bij de burgerlijke stand in die gemeente worden aangegeven, waardoor de geboren Vlaardinger dreigt uit te sterven. Sinds de start van het nieuwe streekziekenhuis eind 2008, kwamen in Schiedam 622 kinderen ter wereld van wie de ouders in Vlaardingen wonen. Het aantal geboortes in Vlaardingen zelf bedroeg in die periode slechts 114.
Om dit probleem op te lossen wordt donderdag 25 februari de eerste 'kraamenclave' in Nederland geopend. De kraamenclave bestaat uit een aantal vierkante meters in het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis, die tot Vlaardings grondgebied worden uitgeroepen.Het is een initiatief van de PvdA Vlaardingen met steun van de directie van het ziekenhuis. Een verzoek om de enclave een officiële status te verlenen is inmiddels ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeente Schiedam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl