Brand op 13e verdieping van flat, 200 mensen moeten huis uit

In een flat aan de Albert Schweitzerplaats in Rotterdam is zaterdagavond rond zes uur brand uitgebroken op de 13e etage. Er was één man in de woning aanwezig. Hij had rook ingeademd en is nagekeken door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht, volgens de Veiligheidsregio

De flat werd ontruimd, ongeveer 150 tot 200 mensen stonden buiten op de parkeerplaats, aldus de politie. Rond zeven uur 's avonds was het vuur uit. De bewoners van de eerste tien verdiepingen mochten rond kwart over zeven gefaseerd terug naar binnen.

De brandweer was in de woning aanwezig om te blussen. Het gaat om één van de bovenste woningen uit de flat. Salvage is opgeroepen om de bewoners bij te staan bij het afhandelen van de brand.

De brandweer heeft vanwege de hoogte extra materiaal ingezet.

Reactie brandweer

De bewoners van de flat mochten na afloop allemaal hun huis weer in. "Het was een woning over een split level, de twaalfde en derde verdieping" zegt officier van dienst Eelco van Eijsden van de brandweer.

Van Eijsen: "De schade is beperkt gebleven tot één woning. De omliggende woningen eromheen, zeker eronder, hebben wel wat waterschade. De woning waar de brand ontstond is volledig uitgebrand. Uit voorzorg heeft de politie iedereen gevraagd of ze de flat wilden verlaten."
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: