nieuws

Verkeer voor Maastunnel vier keer geblokkeerd door hoogte-alarm

© Olaf Kraak (ANP
Het verkeer voor de Maastunnel is maandagmorgen vier keer stilgelegd vanwege een te hoge vrachtwagen. Het tunnelsysteem sloeg steeds tijdig alarm, zodat er nog geen schade is aan de plafonds van de net weer geopende verbinding tussen Rotterdam-Noord en -Zuid.
Chauffeurs die met een te forse vrachtwagen op de tunnel afrijden krijgen op een Matrixbord de melding dat de truck te hoog is. Voor beide richtingen gaan de verkeerslichten op rood, zodat de bestuurder van de vrachtwagen kan omkeren. Een medewerker van de controlekamer op het Kleinpolderplein geeft die instructie ook mondeling aan de chauffeur.
Lees meer: Buurtbewoner over Maastunnel:We hebben 'm echt gemist
Een van de voertuigen waarvoor maandag het alarm afging was een vuilniswagen van de gemeente Rotterdam. De chauffeur begreep er niets van. Hij was eerst probleemloos van noord naar zuid gereden, maar op de terugweg kreeg hij plots te mededeling dat zijn wagen te hoog was.
Het detectiesysteem van de tunnel bleek volgens de gemeente goed te werken. Dat de lichten op de terugweg op rood sprong zou te maken hebben met de kraan van de vuilniswagen. Die stond iets hoger dan op de heenweg, laat een woordvoerder weten.
De chauffeur bestrijdt dit. Volgens hem staat het detectiesysteem van de Maastunnel al jarenlang scherper afgesteld in de richting zuid-noord.

Laatste klusjes

De Maastunnel is sinds maandagochtend 05:15 uur weer open. De afgelopen twee jaar is de tunnel compleet gerenoveerd. Echt klaar is het werk nog niet. De komende weken is de tunnel nog 's nachts dicht voor wat laatste klusjes. Ook wordt de fiets- en voetgangerstunnel nog onder handen genomen. Het renovatiewerk kost in totaal 262 miljoen euro.
Lees meer: Maastunnel na twee jaar weer open voor verkeer
Lees meer: Loes Luca zingt het Maastunnellied

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl