nieuws

Ouders bezorgd over vervoer naar speciaal onderwijs

ROTTERDAM - Ouders van kinderen in Poortugaal die in Spijkenisse naar het speciale onderwijs gaan, maken zich zorgen of hun kinderen wel veilig op school aankomen.
De gemeente Albrandswaard is de enige gemeente in de regio die het leerlingenvervoer voor kinderen voor het speciaal basis onderwijs niet heeft geregeld. De kinderen die vanuit Rhoon en Poortugaal naar de speciale school De Branding moeten komen, kunnen geen gebruik maken van speciale busjes. Voor kinderen uit de gemeentes Bernisse en Rozenburg is door die gemeentes wél vervoer geregeld.
'Goede verbinding met het ov'
De gemeente Albrandswaard zegt geen busjes te hoeven regelen, omdat er een goede verbinding met het openbaar vervoer is. De gemeente geeft hiervoor een vergoeding, maar een ouder die meereist krijgt als het kind ouder dan 10 geen vergoeding meer.
'Is het wel goed gegaan?'
Voor Theo en Ria Hoozemans uit Poortugaal geeft dit een hoop zorgen. Hun zoon Erik heeft ADHD en gaat met de fiets naar school. Maar Kevin heeft ADHD en heeft moeite zich te concentreren. Moeder Ria vraag zich iedere morgen af of het wel goed is gegaan op de zeven kilometer lange route naar Spijkenisse. "Ik bel iedere dag naar de school of naar Kevin om te horen of hij wel goed is aangekomen," zegt de ongeruste moeder.
De gemeente Albrandswaard heeft aangegeven geen speciaal busvervoer te gaan regelen, maar vanaf volgend schooljaar vergoed de gemeente wel het ov-kaartje voor de ouder die meereist met een kind dat ouder dan 10 jaar.
Kijk hieronder naar een verslag van het speciale vervoer voor kinderen in Albrandswaard