Harry van der Laan in FC Rijnmond: 'Je kunt niet hard trainen met spelers die dat niet aankunnen'

Oud-Feyenoord spits Harry van der Laan was maandag te gast bij FC Rijnmond. Samen met analyticus Emile Schelvis en Feyenoord-watcher Sinclair Bischop blikte Van der Laan terug op het afgelopen voetbalweekend.

Harry van der Laan snapt niet dat sommige spelers nog niet fit zijn, maar noemt Ridgeciano Haps een echte prof. "Het is heel normaal, dat als je vakantie hebt dat je je na twee weken voor jezelf gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen. Je kunt niet vier of vijf weken niks doen en dan het trainingsveld op stappen. Ik blijf het raar vinden dat iemand zoals Rick Karsdorp na een uur gewisseld moet worden". 

Inschattingen

Volgens Van der Laan ligt het ook aan de inschatting die Stam maakt over zijn groep. "Spelers moeten de trainingen aan kunnen. Als jij heel hard gaat trainen met jongens die dat niet aankunnen, valt de één na de ander af". Daarnaast denkt de oud-spits ook dat spelers te vroeg gebracht worden door Stam. "Zeker als het wat minder gaat ben je eerder geneigd om iemand erin te zetten die er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor is."

Bekijk hierboven de uitzending van FC Rijnmond terug. Hieronder vindt je de aflevering van De Verlenging.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren